Powered By Blogger

mandag den 11. februar 2013

04. – 11. Februar 2013





Dette billede tog vi sidste år, og synes at øllerne var billige på Tenerife. Vi havde nok forventet at de var steget lidt, som sådan nogen har for vane at gøre….


Men se så lige her hvad der er sket med priserne!!



Vi har fået så mange input nu, så vi tager den lige lidt med sindsro og balance, der kommer til at ske meget mere, når karnevalet sætter ind. 

Vi har haft lidt overskyet og blæst, men så mandag aften kom der bare den skønneste varme i den smukkeste milde nat, 22,5 grader, åh hvor dejligt at sidde på terrassen, vi kunne slet ikke gå i seng så dejligt var det, og det var den whisky/cola vi drak jo også, så det blev til flere af slagsen, kl. 3 gik vi i seng med det resultat, at vore hoveder var noget medtaget næste dag, men hvad. Så tirsdag blev en rigtig of-day.

Bjarne har for resten fået nyt navn, de har store problemer med at udtale Bjarnes navn så nu hedder han altså B.J. (Bee Jay).

Fredag fik vi nye genboere!! En hollandsk familie med to voksne og 8 børn i alderen fra ca. 4 år til 14 år. De er flyttet ind i 3 lejligheder der ikke ligger ved siden af hinanden. Barranco er nok Tenerifes mindst børnevenlige hotel, der er absolut ingen ting til børn udover svømmepølen. Så de morer sig med at låse hinanden ude, både på terrasse og altan. De synes det er sjovt, men det synes vi ikke. Her til middag (mandag) kom håndværkeren og hentede en totalt smadret badeværelsesdør, så lidt morskab har de da.

Fredag aften var der Canarien Folklore Show her i Las America. Der er et stort torv, hvor de har stillet lange borde op med smagsprøver af diverse canariske lækkerier honning, vin, kager, brød, og fine duge og håndlavede smykker, så er der stillet en fin scene op og musikerne og alle folkedanserne har flotte farvestrålende dragter på.




Det var rigtig flot at se på, og de canariske folkesange er meget iørefaldende, de sluttede af med en fællesdans og Bjarne blev budt op, det kom godt nok bag på ham for han sad og filmede da konen ville ha ham ud på dansegulvet, han troede han kunne slippe med nej den gik ikke, hun pegede på mig så kunne jeg overtage apparatet, det var en rigtig festlig og en skøn aften.


Så blev det endelig søndag, en dag vi har glædet os til, vi skal være sammen med de 7 småskøre englændere, som  har inviteret os til at komme med på en tur de altid tager til når de er på ferie  her.

Vi kørte i bus til en by der hedder Costa del Silencio, og turen derop var en smuk køretur med udsigt til bjerge, frodige bananplantager og Atlanterhavet. Vi skulle ned til en lille restaurant der ligger i forbindelse med et butikscenter, der var dejlig levende musik med fire forskellige solister og et dansegulv. 

Vi plantede os et rigtigt godt sted med sol vin øl og drinks, og vi fik rørt os på dansegulvet, herligt og festligt var det. På hjemturen blev vi enige om at spise sammen på en go restaurant, men så var vi altså også trætte og grydeklare vi to, men en go`nat drink på terrassen og lidt evaluering for dagen klarede vi og så go`nat-go`nat.



Teide / Masca



TEIDE
Det er vel ikke til at komme uden om Teide på Tenerife. Med sine 3.718 meters højde er vulkanen Teide Spaniens højeste punkt og absolut en oplevelse værd.
Faktisk er Teide stadig en aktiv vulkan, hvorfor der af og til er mindre jordrystelser her på Tenerife. I vinter perioden kan man opleve sne på toppen af Teide. Det er en sjov fornemmelse at stå ved kabelvognen i solskin og stå af 8 minutter senere i en snedrive. Fra toppen kan man på en god dag se samtlige af de kanariske øer, hvilket er et syn, der sjældent glemmes. En virkelig flot naturoplevelse.


Legenden fortæller at i skylaget på vejen op til Teides top, gemmer den berygtede Sjæletyv sig. Når du rejser igennem skyerne vil Sjæletyven i ly af de tætte skyer frarøve dig et lille bitte stykke af sjælen.
Det er ikke noget man opdager lige med det samme. Men når du rejser fra Tenerife, vil du langsomt have fornemmelsen af at du mangler noget. Dette er ifølge legenden grunden til at mange savner Tenerife og altid vil have et ønske om at vende tilbage en dag


DEN GLEMTE MASCA DAL
En lille glemt dal med svært tilgængelige veje, som er utroligt stejle. Kun små minibusser kan køre dertil. Vejene er nogle steder kun 2m brede.


Tidligere blev Masca Dalen brugt som tilflugtsted for pirater. Nu om dage er pirater vel et sjældent syn på disse breddegrader, men Masca naturlige skønhed er ikke dalet med årene.


Endnu en fantastisk flot natur oplevelse på Tenerife.